Läs detta!

Datum: 2012-05-25 / Tid: 20:06:12


Jag läste nyss ett inlägg som http://juliasponny.blogg.se/ skrivit. Det handlar om hur otroligt illa hästar behandlas på Gili-öarna utanför Bali. Där semestrar många turister, blandannat många svenskar. På Bali-öarna så är det strikt förbjudet med motorfordon, utan de färdas istället med såkallade gidomos som hästvagnarna kallas av lokalbefolkningen. Turisterna njuter av den "fantastiske resan" medan det är ett rent utsagt helvete för hästarna!
En ensam ponny eller häst kan tvingas att dra fyra fullvuxne vuxna turister samt deras packning + vagnen.
Hästarna har en "påse" bakom sig som samlar upp deras avföring (syns på bilden), de tvingas dra hur många kilon som helst i värmen, de dricker vatten blandat mellan avloppsvatten & saltvatten, de får knappt någon mat & är jätte smutsiga. De får inte ens vila en enda gång under en dag. Förstår ni hur otroligt dåligt dessa hästar mår!?
Allt detta för att ägarna ska få ihop pengar. De utnyttjar hästarna för att överleva & ha det bra själva, medans dessa människor bara utnyttjar dem! Har vissa människor inget hjärta!?
En man erbjöds att hans häst skulle få vetrinär-hjälp gratis då hans häst hade en allvarligskada i ett ögonlock förutsatt att hans häst fick vila i en vecka. Hästägaren kunde inte motstå från en veckas lön och tackade därför nej till operationen. Förstår ni hur sjukt det är? En sjuk häst får ingen vård pga. att ägaren ska få pengar.
Detta måste verkligen stoppas snart med tanke på hur otroligt dåligt hästarna mår!
DU kan hjälpa till genom att göra detta:
• Gå in och gilla "Gili Eco Trust" på facebook. Det är en orginasiom som finns för att skydda miljön & ekosystemet på Gili-öarna!
• "Jakarta animal aid work" finns också på facebook. En frivillighetsorginasion som ska förbättra situationen för både hästarna och de andra djuren på Gili-öarna!
• Länka detta inlägg i din blogg eller skriv om detta (det är okej att kopiera texten om ni skriver att jag skrivit den) i ett blogginlägg och uppmana fler om detta! TILLSAMMANS kan vi göra någon åt detta!


Gulliga ord & Kommentarer
Postat av: Julia ♥

Sv: Jo, visst är det! Tack så jätte mycket föra att du spred detta! ♥



Kram

2012-05-25 @ 20:37:22
URL: http://juliasponny.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback